onsdag 5. januar 2011

Fantastiske rundstykker!

I dag hadde Wenche i God Morgen Norge besøk av ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Sammen bakte de noen rundstykker som var så fristende at jeg bare MÅTTE prøve. De var kjempeenkle å lage og resultatet var kjempegodt og ikke minst mettende! Disse blir nok ungene glade for å få med seg i matpakka.
Disse her må dere bare prøve altså!
For å se innslaget, trykker du her. 

Dette trenger du :
1 kg grovbakst mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
150 g rosiner 
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje, gjerne til baking

Og slik gjør du :
Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min. 


   Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

 

4 kommentarer:

  1. MMM - det så knall godt ut!! Trur jeg stjeler oppskriften og prøver meg jeg :D

    SvarSlett
  2. Så det på god morgen Norge, og jeg må visst prøve dem jeg også. Ser knallgode ut.

    SvarSlett
  3. Åh de så sannelig gode ut, takk for deling av oppskrift, de vil jeg prøve meg på,-)
    Klem Elin

    SvarSlett
  4. Hei!
    disse rundstykkene så virkelig gode ut og jeg likte alle de sunne ingrediensene. så dette må jeg prøve ut ;)
    Hilsen Elisabeth

    SvarSlett