onsdag 5. januar 2011

Fantastiske rundstykker!

I dag hadde Wenche i God Morgen Norge besøk av ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Sammen bakte de noen rundstykker som var så fristende at jeg bare MÅTTE prøve. De var kjempeenkle å lage og resultatet var kjempegodt og ikke minst mettende! Disse blir nok ungene glade for å få med seg i matpakka.
Disse her må dere bare prøve altså!
For å se innslaget, trykker du her. 

Dette trenger du :
1 kg grovbakst mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
3 dl hvetekli
2 dl havrekli
1 dl linfrø
200 g hakkede hasselnøtter
10 tørkede aprikoser klippet/hakket i biter
150 g rosiner 
12 dl lunkent vann
2 ss rapsolje, gjerne til baking

Og slik gjør du :
Hold igjen ca 2 dl av grovbakstmelet. Bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også gjær, salt , hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje og bland godt sammen. Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv. Bland / elt godt sammen for hånd i ca 5 min og tilsett de 2 dl av melet helt mot slutten.

Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett . Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i i 15-20 min. 


   Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Oppbevar i fryseposer.

 

6 kommentarer: