torsdag 11. august 2011

MOREMBO

I kveld har vi lyst å reklamere litt for Aid in Action som er et initiativ fra Anne Louise Hübert (22) som etter en reise i Kenya i 2008 bestemte seg for å hjelpe en landsby rammet av hungersnød. Siden har hun fått gjennomført flere bistandsprosjekt som har bedret livet for tusenvis av mennesker. Du kan trykke her for å lese mer.

Anne Louise så også at flere av kvinnene i landsbyen laget fine flettekurver. Å flette sisalkurver er en gammel tradisjon i området, og mange av kvinnene er eksperter i kurvfletting. Hun fikk ideen om å starte bedriften Elevating Trade som skaper arbeidsplasser for kvinnene i Ngumbulu. Gjennom inntektene de får fra bedriften kan de kjøpe mat til familien og betale skolegang for barna sine.

Målet med Elevating Trade at menneskene i Ngumbulu skal bli uavhengige av støtte utenfra. Elevating Trade bidrar til å få fart på den lokale økonomien i Ngumbulu ved å hjelpe menneskene å ta i bruk de ressursene som allerede fins i området. 

Elevating trade gir et levebrød for flere hundre kvinner i Øst-Kenya. Salg av flettekurvene og andre produkter basert på lokal håndverks-tradisjon gir dem inntekter som hjelper familiene deres ut av ekstrem fattigdom. 

Vi synes det er flott at det finnes slike mennesker som Anne Louise!
Ta gjerne en titt inn i nettbutikken der dem selger disse flotte produktene, trykk her for å komme dit. 
Vi falt umiddelbart for disse trendy interiør-kurvene. 

1 kommentar:

  1. utruleg bra gjort! og så fine produkt, desse må eg sjå meir på :)

    SvarSlett