Jeg skal ha besøk av svigermor og noen andre i dag og tenkte jeg skulle servere kyllinggryte og en god salat. Da passer det kjempegodt med hjemmelagede tebriks, det er bare SÅ godt! Å siden det er SÅ godt, så må jeg jo bare dele oppskriften med dere :-)
6 dl melk
50g gjær
2 egg
2ts salt
1kg hvetemel
Varm melken til 37 grader, rør ut gjæren.
Hell det i bakebollen, rør inn eggene, salt og melet. Du må ikke elte denne deigen lenge for da blir den seig.
Dekk bollen til og hev i 45 min
Velv deigen på bakebordet og kna den litt sammen.
Kjevle den ut til et rektangel ( ca 80x20 cm. )
Smør smøret på 2/3 av lengden. Begynn med den usmurte delen og brett deigen i tre langsetter. Skjær lengden i 5 cm stykker og ha på bakeplaten. Hev i 30 min under kjøkkenhandkle
Pensle tebriksene med egg og ha på valmuefrø.
Stekes ved 225 gr i 12-14 min
Avkjøles på rist uten tildekking!
Herlig også med ost eller syltetøy!
Velbekommen!
Nb! Husk på Bloomingville-konkurransen vi har gående, meld dere på!
Klem Johanna
Mmmm...de så gode ut! Kanskje jeg skal prøve oppskrifta di en dag ;)
SvarSlettGod helg!
Klem
Heisann! :)
SvarSlettDe så utrolig deilige ut og oppskrifta er notert i oppskriftsboka mi! ;)
GOD HELG!
mm det så utrolig godt ut, håper det er ok at jeg låner oppskriften- linker selvfølgelig til dere ♡
SvarSlettDet ligger også en award til dere inne hos meg. klem ♡