onsdag 27. april 2011

Hjemmelaget tomat-suppe

Når jentene på 5 og 6 år får velge middag her i huset, blir det stort sett tomatsuppe. TORO er en slager, men i dag tenkte jeg at vi skulle lage tomatsuppen fra bunnen av. Det har jeg aldri prøvt før, oppskriften fant jeg på mattips.org. Det var veldig lett å lage og smaken litt anderledes enn den vi er vant til, men den ble veldig god! Vi serverte med fullkornspasta.
Her er oppskriften :

Herlig tomatsuppe laget av ferske tomater.

Fremgangsmåte:
1. Flå tomatene (Tips: Hvordan skolde tomater).
2. Stek sjalottløk til blank i olivenoljen (I bunnen av kasserollen).
3. Hell over og mos de flådde tomatene (Bruk gjerne en potetmoser).
4. Tilsett vann, eddik, sukker og hvitløk.
5. La det hele småkoke i 30-40 minutter mens du rører av og til. Jo lengre du koker, jo tettere konsistens og mer intens smak får suppen.
6. Kjør med stavmikser til suppen har en jevn konsistens.
7. Smak til med salt og pepper (Ønsker du en sterk suppe, bruk gjerne finhakket chilipepper eller cayenne pepper).
8. Server med hvitt brød og smør.
Ingredienser:
ca. 1 kg tomater (Desto modnere jo bedre)
4 dl vann
3-4 sjalottløk, grovhakket
3 hvitløksfedd, finhakket eller bruk hvitløkspresse
2
ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
Salt og pepper


Velbekommen!

1 kommentar:

  1. MMMmmm... ting er som regel myye bedre når de er laget fra scratch ja! Mitt nyttårsfortsett i år var å lage mindre halvfabrikat! Det er ofte ikke så spes som man tror, og det smaker mye bedre ja! Takk for oppskrift! Tar den til meg:)

    klem

    SvarSlett